SAGAZA MADRİD - ZELİA KAÇAR hakkında

Merhaba güzellikler! Bugün sizlere gece elbisesi denince ilk akla gelenlerden olan Sagaza Madrid'in yaratıcısı ZELİA KAÇAR'dan bahsedeceğim:)) Ne zamandır hayatını,
yaptıklarını, nasıl buralara geldiğini, merak ediyordum.Ve bununla ilgili post yazmaya karar verip araştırdığım sırada çok güzel bilgilere sahip oldum!Moda tasarım okuyan ben ve moda tasarım a ilgisi olanlar için güzel bir post olucağa benziyor bu bilgiler sayesinde :))


                      ZELİA KAÇAR


     Küçük yaşlarda odası moda ve magazin dergileriyle dolu olan Zelia Kaçar'ın başarılı bir okul geçmişi vardır.Lise yıllarında moda fotoğrafcılığı ve asistanlığı yapmıştır.İki yıllık fotoğrafçılık bölümü okuyan Kaçar, daha sonra Yeditepe Üniversitesi Antropoloji bölümünü burslu kazandı.Bu dönemde Moda Bölümü nün derslerine girdi. Üniversite yıllarında birçok ünlü markanın defilelerinde ve moda dergisilerinde bağımsız olarak Moda Editörlüğü yaptı.

     Akademik eğitimini moda üzerine yapmaya karar veren genç tasarımcı , üniversiteyi yarıda bırakarak İspanya'ya gitti. Ve Madrid'de İstituto Europeo di Design adlı Moda Okulunda 2 yıl eğitim aldı.


     Okulunun son döneminde La Casita Wendy nin atölyesinde staj yaptı. Mezun olduktan sonra Madrid Fashion Week'te Antonio Alvarado'nun defilesine 5 parcalık koleksiyon hazırladı. Burada Pedro Almadovar sayesinde Penelope Cruz'la tanıştı. Bu dönemde yaptığı birikimleri en iyi aktaracağına inandığı gece kıyafetlerine yöneldİ.



     İspanya daki 3. Yılında Avrupa'da modacıların koleksiyonlarını pazarlayan bir firmanın teklifi üzerine SAGAZA markasını kurdu ve koleksiyon hazırladı.Daha ilk sezonda ilgi gören koleksiyon birçok butikte ve İspanyol dergilerinde yer buldu. Markayı Türkiye'de de tanıtmak için İstanbul ve İzmir de 2 mağaza açtı. Bu dönemde Türkiye deki sahne ve podyum dünyasının starları olan Cansu Dere, Ece Sükan, Burcu Güneş, Ziynet Sali, Petek Dinçöz, Öykü Serter gibi isimleri modern ve çarpıcı cizgisiyle giydirerek kısa zamanda gençlerin ilgisini çekti.

     Sagaza markasının tasarımcısı olarak mesleğine devam eden tasarımcı, önümüzdeki yıllarda yurtiçi ve yurt dışında birçok projeye imza atmaya hazırlanıyor…



























Sevgiler

Yorumlar

  1. Yaa ben bayılıyorum bu Sagaza' nın elbiselerinee hepsi mi güzel olur <3 Çok güzel yazmışsın canım eline sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende bayılıyorum canım ya çok farklılar :) teşekkür ederim muah!:)

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar